در قسمت اول این مطلب “نقد و بررسی گوشی Mi CC9 (قسمت اول)” نگاهی تخصصی به بخش های مهم گوشی Mi CC9 یا به عبارتی Mi 9 Lite داشتیم، در مطلب اول، طراحی، باتری، پردازنده و سرعت مموری این گوشی صحبت کردیم که گوشی Mi CC9 موفق شد تا تمامی انتظار ها را در رنج قیمتی خود برآورده کند.
در قسمت دوم این نقد و بررسی می خواهیم مواردی همانند محتویات جعبه، عملکرد اسپیکر ها، عملکرد دوربین و دیگر امکانات نرم افزاری این میانرده بسیار با کیفیت و در عین حال خوش قیمت را مورد بررسی قرار دهیم.
دوربین:
شیائومی در سال 2018 برای با عرضه گوشی Redmi Note 6 Pro، نشان داد که گوشی های میانرده و ارزان قیمت نیز می توانند دوربین بسیار با کیفیتی داشته باشند و شیائومی این مورد را با میانرده های بعدی خود یعنی Mi 8 Lite نیز تایید کرد و اما حالا نوبت به گوشی Mi CC9 یا Mi 9 Lite رسیده است چرا که طبق تست های انجام شده، عملکرد دوربین این گوشی در بازه قیمتی مربوط به خود بسیار رضایت بخش و عالی می باشد.
به عبارتی این گوشی نیز همانند گوشی پر فروش Mi 9T، از لحاظ کیفیت دوربین و مخصوصا تصاویر سلفی نسبت به گوشی های هم قیمت خود یک سر و گردن بالاتر عمل می کند و ثبت جزئیات دقیق در کنار دقت رنگ بالا، گوشی Mi CC9 را به یک رقیب جدی برای دیگر میانرده های بازار تبدیل می کند.
تصاویر گرفته شده با دوربین گوشی Mi CC9 در نور روز جزئیات بسیار بالایی دارند و کمتر ایرادی را می توان به آن گرفت، اگرچه ضعف اصلی دوربین این گوشی در محیط های مطلقا تاریک می باشد به طوری که حتی حالت Night Sight دوربین شیائومی نیز نمی تواند تغییر چندانی ایجاد کند که این مورد ضعف مشترک اکثر میانرده های بازار می باشد.
در حالت پرتره گوشی Mi CC9، تصاویر را با سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی ثبت می کند و خبری از سنسور تله فوتو در این گوشی نیست و عمل پرتره به کمک سنسور 2 مگاپیکسلی این گوشی انجام می پذیرد، پس اگر به دنبال یک گوشی با امکان تصویربرداری دقیقتر در حالت پرتره هستید بهتر است تا گوشی Mi 9T را در نظر بگیرید چرا که وجود سنسور Telephoto برای ثبت تصاویر پرتره به واقعی شدن عمل بوکه بسیار کمک می کند.
با این حال گوشی Mi CC9 عمل بوکه را کاملا به خوبی در تصاویر انجام می دهد و همین الان نیز کمتر میانرده ای در بازار وجود دارد که از سنسور تله فوتو استفاده می کند و حتی در این زمینه نیز ایرادی بر Mi CC9 وارد نیست.
در زمینه فیلمبرداری، گوشی Mi CC9 در حالت 4K تصاویر را بسیار شارپ و خوش رنگ ثبت می کند اما لرزشگیر دیجیتال در فیلمبرداری 4K این گوشی فعال نیست و اگر فیلمبرداری 4K در خرید گوشی برای شما مهم می باشد شاید این گوشی مناسب شما نباشد، البته فیلمبرداری FullHD در این گوشی کاملا رضایت بخش می باشد، همچنین کیفیت صدای میکروفون در حالت فیلمبرداری در گوشی Mi CC9 نسبت به دیگر میانرده های شیائومی پیشرفت بسیار زیادی داشته است.
دوربین سلفی این گوشی 32 مگاپیکسلی با پشتیبانی از قابلیت MiMoji می باشد که شکلک های مختلف را به صورت زنده بر روی چهره شما قرار می دهد که برای کاربران جوان و کودکان بسیار جالب و جذاب جلوه می کند.
تصاویر دوربین سلفی این گوشی نیز همانطور که شیائومی شدیدا روی آن در مراسم رونمایی مانوور داد، کیفیت بسیار بالایی دارد، فیلمبرداری در حالت سلفی فقط با رزولوشن FullHD در دسترس می باشد و علیرغم وجود لرزشگیر دیجیتال در حالت فیلم برداری سلفی، همچنان تکان های کوچکی در ویدیو حس می شود که البته تا حدودی قابل چشم پوشی می باشد.
شیائومی همانند دیگر گوشی های خود، در گوشی Mi CC9 نیز قابلیت Api2 و HAL3 را فعال کرده است که به کاربر امکان نصب نرم افزار گوگل کمرا را می دهد که در ثبت تصاویر در محیط های تاریک و کم نور و گاها در فیلم برداری نیز می تواند عملکرد بهتری را نسبت به دوربین اصلی گوشی ارائه دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نرم افزار گوگل کمرا و فاکتور های Api2 و HAL3، مطلب زیر را مطالعه کنید:
کدامیک از گوشی های شیائومی از گوگل کمرا پشتیبانی می کنند؟، دانلود گوگل کمرا برای 9 گوشی شیائومی
نمونه تصاویر گرفته شده با گوشی Mi CC9:
عملکرد GPS:
گوشی Mi CC9، از GPS تک بانده با پشتیبانی از ماهواره های A-GPS ،GLONASS، GALILEO و BDS، استفاده می کند که در این آزمایش توانست از 35 ماهواره، 22 عدد ماهواره را شناسایی کند و با موفقیت به 18 عدد از آنها متصل شود که عملکرد بسیار مناسبی می باشد، همچنین این گوشی در تست GPS، میزان خطای بسیار عالی تنها 4 متر را ثبت کرد.
لازم به ذکر است که گوشی های پرچمدار که از GPS دو بانده استفاده می کنند می تواند هر 35 ماهواره ناوبری را شناسایی کنند و به بالای 30 عدد از آنها متصل شوند.
اسپیکر ها :
گوشی Mi CC9، در بخش اسپیکر مکالمه، بالاترین کیفیت ممکن را دارد و درهنگام مکالمه هیچگونه مشکلی برای کاربر ایجاد نمی شود، همچنین اسپیکر اصلی این گوشی که در بخش پایینی آن قرار دارد یکی از نقاط قوت این دستگاه محسوب می شود، بیس قوی و حجم صدای نسبتا بالا، اسپیکر گوشی Mi CC9 را به یکی از بهترین میانرده های بالا از لحاظ کیفیت اسپیکر تبدیل می کند.
همچنین کیفیت صدای خروجی جک 3.5 میلیمتری این گوشی نسبت به میانرده های سال گذشته شیائومی، پیشرفت چشمگیری داشته است و گوشی Mi CC9 برای افرادی که از هدفون های گرانقیمت برای گوشی دادن به موسیقی استفاده می کنند میانرده بسیار مناسب و راضی کننده ای می باشد.
محتویات جعبه و اطلاعات تکمیلی:
درون جعبه گوشی Mi CC9، علاوه بر خود گوشی، یک عدد قاب ژله ای، شارژر 18 واتی، دفترچه ها و کابل Type-C قرار گرفته است.
شارژر 18 واتی درون جعبه، باتری 4030 میلی آمپری گوشی Mi CC9 را تنها در طول 1 ساعت و 25 دقیقه از 0 به 100 می رساند، همچنین قاب ژله ای استاندارد گوشی به طور کامل دوربین های 3گانه این گوشی را پوشش می دهند و اجازه برخورد آن به سطوح صاف را نمی دهد.
جمعبندی:
به طور کلی گوشی Mi CC9 یا همان Mi 9 Lite را می توان یک گوشی فوقالعاده دوست داشتنی و با کیفیت نامید، گوشی Mi CC9، برای افرادی که از گوشی برای وبگردی، عکاسی، موزیک و یا تمایشای فیلم استفاده می کنند، یکی از برترین های بازار به شمار می رود.
از نکات مثبت این گوشی می توان به باتری بسیار قدرتمند، صفحه نمایش بسیار با کیفیت امولد، دوربین های سلفی و اصلی با عملکرد خیره کننده، اسپیکر های با کیفیت، وجود جک هدفون و درگاه کارت حافظه اشاره کرد.
تنها ایراداتی که می توان به گوشی Mi CC9 گرفت، عملکرد نچندان قوی دوربین در محیط های تاریک و فیلمبرداری نسبتا ضعیف در حالت 4K می باشد که البته با استفاده از نرم افزار گوگل کمرا به راحتی می توانید این مشکل را بر طرف کنید.
با این حال، اگر به دنبال یک گوشی خوش ساخت، با کیفیت، پر امکانات و صد البته زیبا می گردید، حتما گوشی Mi CC9 یا همان Mi 9 Lite را در نظر داشته باشید، توجه کنید که می9 لایت نام نسخه جهانی گوشی Mi CC9 می باشد و به جز نام و نسخه رام، تفاوت دیگری بین این دو گوشی وجود ندارد.